حمله پیروزمندانه ارتش چین به پنتاگون(سایت پنتاگون هک شد)
به گفته مقامات آمریکایی، ارتش چین در موفقترین حمله اینترنتی به سازمان دفاعی آمریکا، موفق به هک کردن شبکه اینترنتی این سازمان شد.به گزارش خبرنگار «بازتاب»، به نقل از «فایننشال تایمز»، پنتاگون اعلام کرده است که بخشی از سیستم کامپیوتری مربوط به رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، از کاربری خارج شده، اما از اظهارنظر درباره حملهکنندگان احتمالی به سیستم سر باز میزند.
ولی برخی از مقامات کنونی و سابق پنتاگون، فاش کردند که این حمله، کار ارتش آزادیخواه خلق چین بوده است.
چند مقام ارشد آمریکایی نیز گفتهاند: پنتاگون ریشههای این حمله را شناسایی کرده است و بر این باورند که تا اندازه زیادی و به قطعیت، این حمله از سوی ارتش خلق انجام شده است، حال آن که وزارت دفاع چین، دیروز هرگونه اظهارنظری در این باره را رد کرد.
پیش از این نیز آنجلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در سفری که به پکن داشت، از «ون جیابائو»، نخستوزیر چین به خاطر ایجاد اختلال به وسیله چینیها در کامپیوترهای دولتی آلمان، انتقاد کرد که پس از آن، وزیر امور خارجه چین اعلام نمود که دولتش با هر گونه اقدام مجرمانه در نفوذ به سیستمهای کامپیوتری دیگر، از جمله هک کردن، مخالف است.این در حالی است که قرار است بوش روز پنجشنبه در چهارچوب اجلاس اعضای APEC در استرالیا با «هو ژینتائو»، رئیسجمهور چین دیدار کند.
ارتش آزادیخواه خلق چین، معمولا سیستمها و شبکههای ارتش آمریکا را مد نظر دارند و پنتاگون هم متقابلا شبکههای چینی را کنترل میکند، اما مقامات گفتهاند: در ماه ژوئن، پنتاگون با افزایش نگرانیها، باور داشته که چین نشان داده است قادر به ایجاد اختلال در سیستمها در زمانهای حیاتی و مهم است.
بنا بر گفتههای منابع آگاه، هکرهای چینی از نقاط گوناگون در این کشور، ماههاست که قصد نفوذ به سیستم پنتاگون را دارند و سرانجام نیز موفق به این کار شدند.پنتاگون به مدت یک هفته سیستم خود را از کاربری خارج کرده بود تا امنیت شبکهاش را تأمین کند، حال آن که در این مدت نیز حملات ادامه داشت.
«مریچار لالس»، رئیس بخش آسیایی پنتاگون میگوید: پنتاگون هنوز در حال بررسی مقدار اطلاعات به سرقت رفته است، اما در همین زمینه، یک منبع آگاه اعلام نمود: اطلاعات به سرقت رفته، طبقهبندی نشده بود.
گفتنی است، هک کردن کامپیوترها به صنعت رو به رشد دیگری در چین تبدیل شده است و به تازگی نیز گزارشهایی از تلاش هکرهای چینی برای نفوذ به شبکههای دانلودهای دیگر، از جمله بریتانیا داده شده است.
اینها همه در حالی است که رابرت گیتس در این باره ابراز نگرانی شدیدی نکرده است. او میگوید که زیاد با تکنولوژی مورد نظر سر و کار نداشته و حتی ایمیل خود را نیز به ندرت چک میکند، اما دیگر مقامات آمریکایی به شدت از افزایش تحرکات چینیها نگرانند.
باید گفت، جاسوسی اینترنتی در قرن 21 رواج بسیاری یافته است، چرا که متضمن خطرات موجود درباره افسران و جاسوسانی که به طور سنتی فعالیت میکنند نیست.